Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ghilețchi a fost ales ilegal în funcția de vicespicher – acuzație

24 ian. 2018,, 15:30   Politică
3381 1

Deputații PLDM afirmă că Valeriu Ghilețchi nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi numit în funcția de vicepreședinte al Parlamentului, informează NOI.md.

Potrivit șefului fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu, pentru candidatura lui Ghilețchi au votat doar 34 de deputați, număr insuficient de voturi.

„Fracțiunea noastră l-a notificat pe președintele Parlamentului despre existența unor erori de vot, dar, cu părere de rău, nu am fost auziți. Modul în care a fost manipulată opinia publică prin anunțarea numărului de voturi este unul reprobabil. Din 81 de deputați prezenți, pentru alegerea lui Ghilețchi au votat doar 34 de deputați. Regulamentul Parlamentului prevede că vicepreședintele se alege cu votul majorității”, a subliniat Deliu.

Deputații PLDM propun abrogarea hotărîrii parlamentare cu privire la numirea lui Valeriu Ghilțechi. „Conform înregistrării video a ședinței plenare din 22 decembrie se vede clar că numărarea voturilor a fost eronată”, a adăugat Deliu.

Totodată, Deliu l-a îndemnat pe Ghilețchi să-și prezinte demisia. „Dle Ghilețchi, vă somăm, ca pe un creștin evlavios, să vă prezentați demisia și să demonstrați că ați păstrat ceva din onestitatea pe care o trîmbițați de la toate tribunele”, a spus el.


Menționăm că Valeriu Ghilețchi, din grupul parlamentar al PPEM, a fost numit în funcția de vicepreședinte al Parlamentului pe 22 decembrie anul trecut, la propunerea spicherului Andrian Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?