X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Găgăuzia: lansarea site-ului cu informații despre ONG-uri și voluntari

4 ian. 2018,, 17:20   Societate
2684 0

La începutul anului 2018 în Găgăuzia va începe să funcționeze un Internet portal cu informații despre organizațiile neguvernamentale din autonomie și o bază cu datele de contact ale voluntarilor.

Informația respectivă i-a fost comunicată portalului Gagauzinfo.MD de către coordonatorul proiectului GAMCON Dumitru Furtună, menționînd că inițiator al creării unui astfel de site este cetățeanul Comratului, programatorul Vladislav Miron. Comitetul de selectare al proiectului GAMCON (Gagauzia Modernization Convention) a ales proiectul depus de către el pentru finanțare.

"Vladislav Miron a prezentat un proiect inovațional, care reprezintă un portal de Internet cu informații extinse despre ONG-urile noastre și despre programele guvernamentale. De asemenea, pe site va fi plasată baza de date a voluntarilor", a precizat Dumitru Furtună.

Toți beneficiarii, care vor primi finanțare, sînt instruiți din punct de vedere tehnic. Se așteaptă ca pînă la sfîrșitul lunii ianuarie vor putea fi văzuți deja pașii concreți întreprinși pentru implementarea celor 12 proiecte, alese de Comitetul de selectare al GAMCON.

Dumitru Furtună și-a exprimat admirația în legătură de faptul că mai multe inițiative sînt orientate spre colaborarea cu tinerii din Găgăuzia.


"Acest lucru îi va face pe tineri să se gîndească că avem într-adevăr perspective de dezvoltare în Găgăuzia și că ne putem realiza planurile și inițiativele, aici, în regiune", a spus Dumitru Furtună. Este preconizat ca toate proiectele să înceapă să funcționeze, în termen de șase luni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?