X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Mass-media au comunicat căderea rachetei balistice nord-coreene asupra orașului

4 ian. 2018,, 08:52   Externe
2212 0

Potrivit datelor preliminare, racheta s-a prăbușit pe teritoriul zonei industriale în timpul testelor, pricinuind daune majore orașului,relatează NOI.md cu referire la presa rusă.

Unul dintre orașele din Coreea de Nord a suferit ca urmare a unui test nereușit al rachetei balistice intercontinentale RPDC Hwaseon-12. După cum a relatat The Diplomat, citînd o sursă din Guvernul Statelor Unite ale Americii, incidentul a avut loc încă pe 29 aprilie 2017. Însă acest lucru a devenit cunoscut numai acum.

Potrivit comunicatului, racheta cu rază medie de acțiune s-a prăbușit peste orașul Tŏkch’ŏn-si, a cărui populație este de 237 mii de oameni. Conform publicației, orașul a suferit "pagube serioase", chiar dacă locul căderii a fost zona industrială și terenurile agricole. Despre numărul posibil al victimelor sau al celor răniți nu se știe nimic.


Potrivit datelor preliminare, căderea rachetei a avut loc, practic imediat, după lansare. "Hwaseong-12" a reușit să depășească distanța de doar 70 kilometri. Totodată, faptul că în rachetă era stocată o rezervă mare de combustibil a dus la explozia puternică la coliziunea cu solul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?