Toți deţinuţii politici din această țară vor fi eliberați

Toți deţinuţii politici din această țară vor fi eliberați

Prim-ministrul Etiopiei, Hailemariam Desalegn, a anunţat că va elibera toţi prizonierii politici şi va închide un centru de detenţie, care folosea în mod obişnuit tortura, pentru a obţine confesiuni, scrie BBC.

Hailemariam Desalegn a spus în cadrul unei conferinţe de presă că acuzaţiile vor dispărea inclusiv pentru cei care se află, în prezent, în proces. Acesta a afirmat că a apelat la această mişcare pentru a permite dialogul politic.

Grupurile militante pentru drepturile omului acuză Etiopia că foloseşte arestările masive şi detenţia pentru a împiedica opoziţia.

Declaraţia marchează şi primul moment în care guvernul Etiopiei a recunoscut existenţa prizonierilor politici, descrişi anterior drept “criminali”, potrivit corespondentului BBC din Etiopia, Emmanuel Igunza.

Prizonierii politici sunt activiştii din regiunile Amhara şi Oromia, aflaţi în centrul protestelor anti-guvernamentale din 2015 şi 2016, precum şi jurnaliştii care au criticat guvernul.

Guvernul nu a oferit încă niciun termen limită pentru eliberarea prizonierilor şi nici nu a explicat cine este considerat “prizonier politic” şi cine nu. De asemenea, nu s-a specificat data la care va fi desfiinţat centrul de detenţie din Addis Ababa.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load