X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Deliu spune cîți membri de partid a pierdut PLDM

3 ian. 2018,, 15:10   Politică
3854 4

Partidul Liberal Democrat (PLDM) numără la ora actuală 6000 de membri, față de 50 de mii cît a întrunit odată, susține șeful fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu, citat de NOI.md.

Potrivit lui Deliu, după trecerea formațiunii în opoziție, mai multe organizații primare și-au încetat activitatea, iar mii de membri au părăsit formațiunea.

„PLDM ajunsese într-un timp că avea peste 50 de mii de membri. Eu am fost cel care a susținut că în partid nu cantitatea aduce succes, ci calitatea. Astăzi, în partid sînt înregistrați în jur de 6 mii de membri activi, actualmente constituiți în 24 de organizații teritoriale, dintre care viabile sînt 15,” a explicat Deliu într-un interviu pentru Unimedia.

Deputatul a declarat că PLDM optează în continuare pentru constituirea unui bloc electoral cu PAS și Platforma DA la următoarele alegeri parlamentare. Potrivit lui, la ora actuală se poartă discuții cu cele două partide, în vederea participării în comun la scrutinul mixt din 2018.

„Da, într-adevăr PPDA și PAS au făcut o declarație că ei își vor uni forțele și vor merge pe o listă comună. Să nu uităm că, pe listă, actualmente poți înainta doar 50 de candidați, iar 51 de locuri sînt în circumscripțiile uninominale. Și iaca aici eu cred că partidele ar trebui să își unească forțele, și în circumscripțiile uninominale să promoveze un singur candidat, care să fie susținut de toate partidele pro-UE. Eu nu pot să spun că PPDA și PAS au încheiat un acord final. Noi ducem discuții cu aceste partide”, a precizat Tudor Deliu.


„Schimbarea guvernării în Republica Moldova poate să se producă doar atunci cînd aceste partide de orientare pro-UE își vor uni forțele”, a concluzionat liberal-democratul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?