Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Stîlpi pentru prevenirea atentatelor, la New York

3 ian. 2018,, 21:01   Externe
2067 0

Autorităţile din New York investesc 50 de milioane de dolari pentru protejarea locuitorilor şi turiştilor de atacuri teroriste. 1.500 de stîlpi metalici vor fi amplasaţi de-a lungul celor mai circulate artere pietonale şi în pieţele oraşului.

Scopul e de a bloca accesul maşinilor în zonele respective. Metropola din Statele Unite a fost, anul trecut, ţinta a două atentate în care au fost folosite vehicule. În mai, o femeie a fost ucisă şi alţi 22 de oameni răniţi în celebra piaţă Times Square. Iar în octombrie, opt persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zece au fost rănite, după ce o camionetă a intrat pe o pistă de biciclete, pe malul rîului Hudson.

„Vreau să vă spun că, atunci cînd cineva intră cu maşina într-un grup de pietoni nevinovaţi, are loc cel mai ticălos tip de atac. Ştim că sînt undeva unii care vor să ne facă rău şi ne vom proteja de asta. Vrem să fim siguri că în unele dintre cele mai circulate zone, aceşti bolarzi vă vor proteja de atacuri şi de tragedii”, a declarat Bill de Blasio, primarul New Yorkului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?