X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Popovici: Președintele ţării s-a pronunțat constant împotriva închiderii şcolilor

2 ian. 2018,, 17:51   Societate
3707 0

La Ministerul Educației, Culturii și Cercetării rațiunea e pe cale de a învinge, susţine consilierul prezidenţial în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici.

El a făcut această declaraţie în contextul în care, la finalul anului trecut, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a venit cu decizia de a redeschide un șir de instituții de învățămînt închise în ultimii ani de către guvernarea actuală, care, doar în acest an, a sistat activitatea a 48 de instituții de învățămînt preuniversitar din țara noastră.

„Considerăm această hotărîre una binevenită și corectă, despre a cărei necesitate șeful statului a menționat pe parcursul întregului an 2017. Amintim că președintele Igor Dodon s-a pronunțat constant împotriva închiderii instituțiilor de învățămînt, considerînd că eforturile trebuie canalizate nu spre „optimizarea”, ci spre salvarea acestora”, a scris Popovici pe pagina sa de Facebook.

Prin decizia de a redeschide şcolile, de a simplifica curriculumul școlar și de a realiza formarea continuă a profesorilor din contul bugetului de stat, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării practic a realizat acțiunile prioritare ale Președinției în domeniul educației, expuse la începutul anului de învățămînt 2017-2018.

„Recunoașterea de către Guvern a greșelilor și problemelor existente în sistemul educațional moldovenesc, trecute cu vederea pe parcursul ultimilor nouă ani, este un lucru care merită toată aprecierea. Ne bucură faptul că Guvernul recunoaște eficiența soluțiilor formulate de Președinție, a căror calitate se datorează deschiderii și dialogului constructiv pe care șeful statului îl are cu cetățenii”, a adăugat consilierul prezidenţial.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?