X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Avertisment pentru fumători: ce le pregătesc autorităţile în 2018

2 ian. 2018,, 09:20   Societate
4301 1

De la 1 ianuarie intră în vigoare prevederile Regulamentului sanitar privind avertismentele de sănătate și etichetarea produselor din tutun. Imaginile de pe pachetele cu ţigări i-ar putea şoca pe mulţi dintre fumători.

Regulamentul sanitar privind avertismentele de sănătate și etichetarea produselor din tutun, a tutunului destinat rulării în țigarete şi a produselor conexe a fost aprobat de Guvern în vara anului trecut. Începînd cu 1 ianuarie 2018, pe fiecare cutie de țigări vor fi imprimate imagini șocante menite să atragă atenția asupra consecințelor nefaste ale fumatului asupra sănătății umane.

Prin astfel de măsuri, Ministerul Sănătăţii vrea să contribuie la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei prin informarea, în special a femeilor de vîrsta fertilă, a gravidelor și mamelor în perioada de alăptare și a minorilor, despre dauna și consecințele fumatului.

Astfel, începînd cu 1 ianuarie 2018, pe fiecare cutie de țigări vor fi imprimate imagini șocante menite să atragă atenția asupra consecințelor nefaste ale fumatului asupra sănătății umane.Companiile de tutungerie vor fi obligate să plaseze avertismentul de sănătate general care urmează a fi încadrat într-un chenar negru. "Va fi creată o bibliotecă electronică, iar agenții economici vor putea prelua modelele de avertisment", au comunicat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Fotografiile vor ilustra forme grave de cancer în gat sau pulmonar. Potrivit Ministerului Sănătății, fumatul este recunoscut drept cel mai nociv viciu în Republica Moldova, pe parcursul ultimilor zece ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?