Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce reduceri vor fi operate la procurarea poliței medicale

29 dec. 2017,, 16:50   Societate
6624 0

Polița de asigurare obligatorie de asistenţă medicală va putea fi cumpărată la un preț redus deja începînd de azi. În același timp, reducerile pentru acestea, de la 50% la 75% din costul poliței, vor fi valabile pînă la 31 martie 2018.

Acest lucru a fost comunicat de către Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM), care a menționat că, în general, costul total al poliței în 2018 va rămîne la același nivel și va ajunge la 4056 de lei de persoană. Totodată, proprietarii de teren agricol beneficiază de reduceri de 75% şi achită 1014 lei la agenţiile teritoriale ale CNAM, informează NOI.md.

La rîndul lor, fondatorii de întreprinderi individuale, deținătorii de patente, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sînt angajaţi şi nu sînt asiguraţi de Guvern, cetăţenii străini cu drept de şedere provizorie în Republica Moldova vor achita 2028 de lei, ceea ce reprezintă 50% din prima de asigurare medicală. Plata va putea fi efectuată la orice oficiu poştal sau la reprezentanţele teritoriale ale CNAM.

Şi persoanele fizice care fac dovada aflării peste hotarele Republicii Moldova mai mult de 183 de zile calendaristice pe parcursul anului bugetar beneficiază de reduceri în cazul asigurării în primele trei luni ale anului 2018.

Notarii, avocaţii, executorii judecătoreşti şi mediatorii neangajaţi şi neasiguraţi de Guvern vor achita prima în mărime integrală, adică 4056 de lei. Plata poate fi efectuată la orice bancă sau agenţie teritorială (AT) a CNAM, cu confirmarea ulterioară a plăţii la AT.


În perioada 29 decembrie – 1 ianuarie inclusiv, ar putea exista dificultăţi în procesul de achitare a primei în sumă fixă în legătură cu programul de lucru redus al băncilor, oficiilor poştale şi Trezoreriei de Stat pe durata sărbătorilor de iarnă.

Pentru a veni în întîmpinarea persoanelor care au obligaţia de a achita în mod individual prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în termenul prevăzut de legislaţie, agenţiile teritoriale (AT) ale CNAM vor activa şi sîmbătă, 30 decembrie, pînă la ora 12.00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?