X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Parcul de automobile al carabilnerilor s-a ales cu 23 de maşini noi (VIDEO/FOTO) ©

29 dec. 2017,, 18:00   Societate
7887 0

Astăzi, 29 decembrie, a avut loc ceremonia de depunere a Jurămîntului militar de către carabinierii încorporați în această lună.

În cadrul evenimentului, carabinierii s-au ales cu 23 de maşini noi marca Skoda Rapid şi Dacia Duster care, potrivit lor, îi vor ajuta să desfăşoare cu uşurinţă activităţi de menţinere a ordinii publice.

Printre zecile de oaspeţi, la ceremonie a fost prezent şi Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, care a declarat că prin folosirea noilor maşini, carabinierii vor aduce în stradă mai multă siguranţă oamenilor.

„Eu sînt sigur că mașinile o să le ajute carabinierilor, deoarece de acum înainte ei vor fi mult mai prezenți în stradă, inclusiv și la patrulare, iar cu aceste mașini noi, vom aduce în stradă mai multă siguranță oamenilor, mai multă încredere în ziua de mîine. Iar carabinierii vor fi instruiți în așa mod încît să respecte oamenii și să păstreze liniștea în orașul nostru și nu doar” a punctat Alexandru Jizdan.

Şi carabinierii s-au arătat încîntaţi de noua achiziţie, spunînd că astfel le va fi mai uşor să se deplaseze dintr-un punct în altul al oraşului pentru a-şi face datoria.

”Sigur c-o să fie de folos în exercitarea atribuțiilor funcționale, deoarece noi executăm serviciul de patrulare și de menținere a ordinii publice la ambasade, și cred că este binevenit, deoarece noi pînă acum patrulam pe jos. Acum ne modernizăm și vom putea să intervenim mai rapid la cazurile de menținere a ordinii publice”, a spus căpitan Efros, adjunct pentru personal și educație, unitatea militară 1006.

Amintim că unităţile de transport primite astăzi de carabinieri au fost înmînate în două rate. Maşinile vor fi repartizate în subdiviziunile teritoriale ale Trupelor de Carabinieri şi vor fi antrenate la patrulare şi transportarea efectivului implicat în patrulare întru asigurarea şi menţinerea ordinii publice.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?