X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Frig extrem în SUA şi Canada. Comentariul lui Trump și răspunsul primit

29 dec. 2017,, 09:20   Externe
2036 0

Un val de frig extrem se menţine în nordul Statelor Unite şi în Canada, unde a nins abundent în zilele precedente.

În statul american Minnesota temperaturile au coborît la -38 de grade, într-o localitate autoproclamată „congelatorul ţării”. În unele zone din Canada este mai frig decît la Polul Nord, cu temperaturi de -40. Oamenii au postat pe reţelele sociale fotografii cu geamuri crăpate din cauza frigului.

Preşedintele american, Donald Trump, nu a ratat ocazia de a face un comentariu ironic, pe Twitter: „Ne-ar prinde bine puţin din încălzirea globală, pentru a cărei combatere ţara noastră urma să plătească miliarde de dolari”, a scris acesta. Printre cei care i-au răspuns s-a aflat şi preşedintele Academiei de Ştiinţe din California: „Continuă să existe foamete în lume şi după ce ai mîncat”.

Trump: „În Est ar putea fi cel mai geros ajun de An Nou înregistrat vreodată. Poate că ne-ar prinde bine puţin din încălzirea aia globală, pentru a cărei combatere țara noastră, dar nu și alte țări, urma să plătească trilioane de dolari. Înfofoliţi-vă bine!”

Cercetător: „Crezi sau nu, schimbările climatice sînt foarte reale chiar dacă în acest moment este frig în exteriorul clădirii Trump. La fel cum continuă să existe foamete în lume chiar dacă tocmai ai mîncat un Big Mac”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?