X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Transnistria introduce tarife fixe pentru transportul de pasageri

28 dec. 2017,, 18:15   Economie
2413 0

În Transnistria, începînd cu anul 2018, vor fi introduse tarife fixe pentru transportul de pasageri, dar nu maxime, așa cum a fost înainte.

În același timp, mărimea tarifului pentru traficul de călători pe rutele urbane va rămîne neschimbată – 3,5 ruble transnistrene. Acest lucru a fost comunicat de mass-media transnistreană, care a făcut referire la declarațiile reprezentanților Ministerului Industriei și Dezvoltării Regionale al autoproclamatei RMN, relatează NOI.md.

Anterior, transportatorii din Transnistria puteau stabili independent tarife într-o localitate sau alta (care să nu depășească tariful maxim). Dacă, de exemplu, la Grigoriopol costul călătoriei era de 3 ruble, apoi la Tiraspol și Bender – de 3,5 ruble. Acum, tariful este stabilit uniform în toată Transnistria.

În regiune, tarife fixe vor fi aplicate pentru transportul suburban și cel interurban. În 2018, acesta a fost stabilit la 56 de copeici pe pasager-kilometru. Pentru transportul de bagaje cetățenii vor plăti 25% din prețul biletului. Taxa unică de stație va fi de 60 de copeici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?