X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cum F-22 ar fi putut începe un război între SUA și Rusia

27 dec. 2017,, 20:36   Externe
2644 0

Șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, Valeri Gerasimov, a declarat că avionul american de vînătoare F-22 Raptor a provocat avioanele rusești Su-25 deasupra Siriei.

Potrivit lui, avionul american a plecat abia după apropierea Su-35. Reamintim că incidentul a avut loc pe 13 decembrie în partea vestică a văii rîului Eufrat.

„Aeronava SUA F-22 a ieșit din partea de est a Siriei, a imitat cîteva escale, a determinat atacul, apoi a împușcat capcanele termice. El era la o altitudine mare, apoi a revenit în picaj la una inferioară. Pînă la aeronavele noastre era mai puțin de o sută de metri. Avionul american a prezentat un adevărat pericol”, a relatat Gherasimov.

Generalul a subliniat că Raptor a plecat spre est după ce Su-35 s-a apropiat de Su-25. Cu toate acestea, după 20 de minute, avionul american s-a apropiat din nou de avioanele rusești. Gherasimov a spus că astfel de acțiuni au fost foarte periculoase pentru toți piloții.

Amintim că Ministerul Apărării al Federației Ruse a remarcat că F-22 le-a creat obstacole avioanelor rusești Su-25, împușcînd capcanele termice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?