X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Drumuri mai bune în suburbiile Capitalei din 2018

27 dec. 2017,, 09:52   Societate
2357 1

Locuitorii din suburbiile Capitalei vor avea din 2018 drumuri mai bune. Municipalitatea a alocat cîte un milion de lei pentru fiecare din cele 18 localităţi. Anual, banii vor fi transferaţi în bugetele primăriilor, nu Direcţiei Transport aşa cum se întîmpla anterior.


"În anul viitor,toate primăriile municipalităţii vor primi banii alocaţi direct la ei în buget, ca ei să poată interveni cît mai promt în soluţionarea problemei drumurilor", a declarat Silvia Radu, primarul interimar al Capitalei

Primarul oraşului Durleşti, Eleonora Şaran, susţine că noua procedură este mai simplă şi mai eficientă.

"Anterior se făceau toate lucrurile acestea prin direcţia transport şi noi 18 primării stăteam în rînd şi aşteptam cînd ne vine rîndul direcţia transport să ne execute lucrările de reparaţie. Acum fiecare primărie va putea paralel să îşi organizeze aceste reparaţii de drumuri", a spus Eleonora Şaran, primarul oraşului Durleşti.

Şoferii din Durleşti spun că practic toate drumurile din localitate necesită reparaţii.

"Uitaţi-vă pe drumul acesta, eu trăiesc în partea asta, maşina trebuie reparată în toată săptămîna", a zis un şofer.

"Să facă la strada Ialoveni, aici încă e bine, dar acolo tot drumul este stricat, toate drumurile trebuie de reparat", a spus un şofer.

Nemulţumiţi de calitatea asfaltului de pe drumuri sînt şi locuitorii satului Budeşti.

"Cînd e glod tare nu răzbatem. Lăsăm maşina mai în spate, aşa-i", a zisun locuitor.

"Luăm încălţăminte de schimb pînă la staţie, de acolo în pachet, le lăsăm la cunoscuţi, pe aici, pe aproape", a declarat o locuitoare a satului.

Potrivit primarului, din banii alocaţi vor fi reparaţi aproape trei mii de metri pătraţi de carosabil.

"Sperăm să mai accesăm şi alte fonduri, vom căuta şi vom bate la uşi pentru a merge înainte şi pentru a deveni un sat confortabil", a spus Nina Costiuc, primarul satului Budeşti.

Anual, fiecare primărie primeşte cîte 100 de mii de lei din Fondul Rutier pentru întreţinerea şi reparația unui kilometru de drum.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?