X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Un obiect luminos a apărut pe cer, fiind observat în Moldova, România dar și în Grecia

26 dec. 2017,, 15:41   Externe
10506 0

Un obiect încă neidentificat a fost surprins azi dimineață, în jurul orei 4:30, pe cer. Internauții din Republica Moldova au publicat pe rețelele de socializare imagini cu obiectul luminos întrebîndu-se ce este acesta.

Același obiect pare a fi surprins și într-un oraș din vestul Rusiei și în Grecia.

În plus, un român aflat în vacanță în Grecia a surprins și el fenomenul, la ora 5:35.

„O pată de lumină rămasă în urma unui fenomen astronomic: meteorit sau satelit ce a intrat în atmosfera Pamîntului”, spune bărbatul, care a fogorafiat momentul de pe insula Chios.

Aparent, același obiect misterior a fost observat și în Rusia, într-un oraș din apropiere de granița cu Ucraina.


Un bărbat din Lipetsk a încărcat imaginile pe YouTube cu obiectul luminos.

În imagini, obiectul emana o lumină concentrată, ce ulterior devenea difuză, ceea ce ar putea însemna o dezintegrare în atmosferă.

Ar fi vorba de stația Tiangong-1, care nu a mai fost văzută de China din septembrie 2016, iar experții sînt de părere că această construcție în greutate de de 8,5 tone se va prăbuși pe Pămînt la începutul anului 2018, conform RT.

Agenția Spațială Europeană a preconizat deja posibilele locuri de prăbușire ale stației spațiale chineze Tiangong-1, printre care și cîteva țări europene, la începutul anului 2018.

Latitudinile prevăzute de specialiști indică Spania, Portugalia, Italia, Bulgaria și Grecia ca fiind țările în care cele mai mari bucăți ale navei vor ateriza, în contextul în care nu vor reuși să se dezintegreze complet în atmosferă. Totuși, data, ora și amprenta geografică a reintrării în atmosferă sînt incerte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?