X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Navalnîi îndeamnă la boicotarea alegerilor din Rusia

26 dec. 2017,, 09:30   Externe
2325 0

Opozantul rus Alexei Navalnîi și-a îndemnat susținătorii să se alăture boicotului alegerilor prezidențiale din 2018.

Apelul corespunzător privind o „grevă a alegătorilor”, a fost publicat în blogul lui Navalnîi imediat după ce Comisia Electorală Centrală a refuzat să-l înregistreze în calitate de candidat la alegerile prezidențiale.

„Anunțăm o grevă a alegătorilor. Procedura, în care sîntem invitați să participăm, nu este o alegere. În ea participă doar Putin și acei candidați pe care el i-a ales personal, care nu reprezintă cea mai mică amenințare pentru el”, a spus Alexei Navalnîi.

Opoziționistul a cerut să nu fie recunoscute rezultatele alegerilor.

Reamintim că, Comisia electorala centrala din Rusia a decis luni, prin vot, ca liderul opoziției, Alexei Navalny să i se interzică sa participe la alegerile prezidențiale din martie 2018. Motivul refuzului – politicianul are o condamnare penală cu suspendare, iar aceasta îl face ineligibil pentru scrutinul de anul viitor, chiar dacă el spune ca a fost condamnat politic.


Sondajele arată că președintele Vladimir Puțin este pe cale să fie reales cu o mare majoritate, ceea ce înseamnă că va rămîne la putere pînă în 2024.

Navalnîi, 41 de ani, a fost reținut de trei ori anul acesta și pus sub acuzare pentru organizarea, în mod repetat, de mitinguri și manifestații publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?