Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cînd va trece Chișinăul la taxare electronică

22 dec. 2017,, 16:42   Capitala
3906 1

Pînă în luna septembrie a anului viitor, vom avea un sistem de taxare electronică în transportul public din Chișinău.

Consiliul municipal Chişinău a aprobat, în şedinţa de astăzi, 22 decembrie 2017, Caietul de sarcini pentru organizarea licitației publice privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public din municipiul Chişinău.

De asemenea, CMC a aprobat componența nominală a Comisiei care va organiza licitația publică privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public din municipiul Chişinău și va selecta compania care va implementa sistemul. Pe lîngă angajaţi ai Primăriei şi consilieri municipali, din componenţa comisiei mai fac parte inclusiv reprezentanţi ai societăţii civile.

Caietul de sarcini pentru organizarea licitației publice privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public din municipiul Chişinău va fi publicat pe pagina oficială a Primăriei Chisinau.md">www.chisinau.md.

Conform studiilor, municipiul anual pierde zeci de milioane de lei din cauza sistemului actual de taxare. Fracțiunea PPEM a militat activ pentru introducerea tichetării electronice, marele avantaj al e-tichetarii va fi economisirea banilor și investirea lor ulterioară în modernizarea Regiei Transport Electric și a Parcului Urban de Autobuze.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?