X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Leancă comentează decizia lui Dodon de a respinge candidaturile noilor miniștri

22 dec. 2017,, 14:41   Politică
4987 13

Iurie Leancă susține că Igor Dodon dă dovadă de lipsă total de respect față de Constituție și cadrul legal, asta după ce președintele a respins candidaturile propuse de coaliția de guvernare pentru funcțiile vacante rămase în Guvern, printre care se regăsește și Leancă.

„Nimic nou sub soare. Poziția lui este cunoscută. Are dreptul să refuze perima propunere a Guvernului, sper că la a doua se va conforma Constituției”, a spus Iurie Leancă. Acesta susține că există deja un precedent în acest sens, iar dacă președintele va refuza și a doua oară, se va purcede la scenariul de data trecută, atunci cînd Dodon a refuzat să îl investească în funcție pe Eugen Sturza, ministrul Apărării.

Întrebat de jurnaliști cum comentează faptul că Dodon a menționat că unele persoane propuse în noul cabinet de miniștri au fost implicați în frauda bancară, Leancă a spus că decizia pe care a luat-o atunci cînd a semnat garanțiile de stat a fost unica posibilă.

„Lui și celorlalți critici le-aș sugera să se uite în curtea proprie, în mod special cînd vorbesc de integritate și anumite decizii. Decizia pe care am luat-o pentru emiterea garanției a fost unica posibilă. Experiența mondială vorbește că în asemena situații, tot ce poate face Guvernului este să emită această garanție pentru a salva sistemul bancar și depunerile Bănești”, a spus Leancă.

Menționăm că Iurie Leancă a fost propus pentru funcția de vicepremier pentru Integrare Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?