Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Trump ameninţă ONU

21 dec. 2017,, 08:37   Externe
2267 0

Preşedintele american, Donald Trump, a ameninţat miercuri cu tăierea ajutorului financiar pentru ţările care vor vota în favoarea proiectului de rezoluţie a Naţiunilor Unite care cere Statelor Unite să renunţe la decizia de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, transmite Reuters.

"Ei iau sute de milioane de dolari şi chiar miliarde de dolari, iar apoi votează împotriva noastră. Ei bine, vom urmări acele voturi. Lăsaţi-i să voteze contra noastră ! Vom economisi foarte mult. Nu ne pasă", le-a spus Trump reporterilor la Casa Albă.

Adunarea Generală a ONU este chemată, după vetoul american luni în Consiliul de Securitate, să voteze joi asupra unui proiect de rezoluţie condamnînd recunoaşterea unilaterală de către Statele Unite a Ierusalimului drept capitală a Israelului, potrivit unor surse diplomatice, scrie AFP.

Această instanţă reuneşte 193 de ţări. Spre deosebire de Consiliul de Securitate, în Adunarea Generală nu există drept de veto, iar documentele sale nu au caracter obligatoriu.

Proiectul de rezoluţie care va fi supus Adunării reia în linii mari termenii textului discutat luni în Consiliul de Securitate. sînt adăugate trimiteri la rezoluţii adoptate de Adunarea Generală, inclusiv cele mai recente şi care se referă la Ierusalim.

Noul text este propus de Yemen şi Turcia în numele grupului ţărilor arabe şi al Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?