Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Circa 7 km din rețelele de bază de canalizare din Chișinău vor fi modernizate

20 dec. 2017,, 12:21   Capitala
4784 0

Circa șapte kilometri din rețelele de bază de canalizare din Chișinău vor fi modernizate.

SA „Apă-Canal Chișinău” a semnat, pe 19 decembrie, un contract în acest sens cu compania Comalion LCA, care a fost desemnată cîștigătoare în urma licitației internaționale desfășurate în luna martie a anului curent, transmite IPN.

Potrivit ACC, contractul prevede modernizarea a 13 secțiuni de rețele în zona urbană și a branșamentelor existente (deversoare) în partea centrală a Municipiului Chișinău, conducte cu diametrul între 110 mm și 500 mm, cu o lungime totală estimată de aproximativ șapte kilometri.

În conformitate cu contractul semnat, furnizorul va asigura executarea obligațiilor contractuale în termen maximum de 540 de zile. Directorul general al „Apă-Canal Chișinău”, Veronica Herța, a declarat că proiectul în cauză nu este deloc ușor, însă unul realizabil. „Sper să avem o colaborare de succes care ne va permite să creăm cît mai puține incomodități consumatorilor finali”, a notat Veronica Herța.

Șeful companiei Comalion LCA, Ivan Negară, a mulțumit furnizorului de apă pentru încrederea oferită. „Mulțumim mult pentru încredere, cunoaștem că nu e un proiect ușor însă vom face față tuturor provocărilor datorită lucrului în echipă”, a menționat Ivan Negară.

Contractarea acestor servicii face parte din Programul de dezvoltare a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare din Municipiul Chișinău, finanțat din sursele Băncii Europene de Investiții, ale Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și din Fondul de Investiții pentru Vecinătate al Uniunii Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?