X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Senatul american a adoptat un nou plan de impozitare

20 dec. 2017,, 13:51   Externe
1638 0

Senatul american a adoptat un nou plan de impozitare, trecerea acestei legi fiin cea mai importantă revizuire a legii fiscale americane din ultimii 30 de ani și este considerată cea mai mare victorie a lui Donald Trump de la preluarea mandatului de președinte al Statelor Unite, scrie BBC News.

Camera Reprezentanților a aprobat anterior proiectul de lege, iar acum majoritatea republicanilor din Senat și-a spus încă odată cuvîntul. Totuși, din cuaza unor probleme de procedură, Camera Reprezentanților va trebui să mai voteze odată legea, miercuri, dar potrivit specialiștilor este vorba de o simplă formalitate.

După ce va trece noul plan de impozitare va fi primul triumf legislativ major al președintelui Donald Trump.

Victoria de marți noaptea a fost anunțată chiar de vicepreședintele Mike Pence care a prezidat ședințași a anunțat rezultatul final al votului. ”Voturile pentru această lege sînt 51 și împotrivă 48. Legea privind reducerile fiscale și locurile de muncă este adoptată”, a spus el.

Pachetul fiscal este criticat intens de către democrații care susțin că este un cadou oferit de stat companiilor foarte mari și o gaură uriașă în bugetul american. De cealaltă parte, republicanii spun că reducerile fiscale pentru corporații, întreprinderi mici și indivizi vor stimula creșterea economică.


Principalele prevederi ale noului plan de impozitare american.

Proiectul de lege reduce în mod permanent rata de impozitare pentru corporații de la 35% la 21% și, de asemenea, reduce cotele individuale de impozitare, deși temporar.

De asemenea vor scădea taxele pentru moștenire și taxe mai mici pe profiturile obținute în afara Statelor Unite.

Cu toate acestea, comisia mixtă neutră Joint Committee on Taxation susține că această lege va crește datoria publică a SUA cu 1,4 trilioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?