Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cum comentează deputații înlocuirea mai multor miniștri

19 dec. 2017,, 17:30   Politică
3552 4

Decizia PDM de a înlocui șapte miniștri nu este deloc surprinzătoare pentru unii deputați. Intervievați de NOI.md, aceștia s-au arătat sceptici că noul executiv va fi unul tehnocrat, apolitic, așa cum pretind democrații.

„Mă miră doar un fapt: atît de mult au criticat pînă acum PLDM și văd că tot la cei care au fost în PLDM au ajuns, încearcă să scoată acele persoane din mlaștina în care se află. Ce fel de guvern tehnocrat? Nu văd niciun nume! Cine, Tănase? Dar de cînd el este atît de tehnocrat? Cînd a slujit la CCM și a făcut ce au dorit ei? Gaburici? El a fost pierdut după ce a fost prim-ministru și l-au scos din rutină. Leancă – omul asta o să fie profitor de toate guvernele care o să fie, numai ca să se mențină și să nu aibă probleme”, a declarat șeful fracțiunii parlamentare a PLDM Tudor Deliu.

Potrivit lui, refuzul președintelui Igor Dodon de a semna numirea noilor miniștri nu va fi un impediment pentru actuala guvernare să-și ducă planul la bun sfîrșit. „O să-l suspende pe trei minute și o să semneze cine trebuie să semneze, astea nu-s probleme pentru ei”, a punctat Deliu.

Și deputata comunistă Elena Bodnarenco s-a arătat convinsă că remanierile anunțate nu vor aduce rezultatele.

„Este interesant cînd vorbesc despre un guvern tehnocrat și propun în funcție de vicepremier o persoană care deja s-a compromis, mă refer la dl Leancă, care, semnînd acel document, a pus pe spatele cetățenilor întoarcerea miliardului furat. Tănase a fost răsplătit pentru ceea ce a făcut cu Constituția Republicii Moldova. Fleacuri! Băieți mari – jucării mari. Dacă de la aceste remanieri ceva s-ar schimba pentru cetățenii Moldovei, atunci noi poate ne-am bucura. Dar, din păcate, bugetul a fost deja adoptat, iar cei numiți vor lucra în aceleași condiții, cu același buget”, a explicat Bondarenco.


„Cred că trebuie schimbată toată puterea, dar nu să-i schimbi cu locul pe unii și aceeași oameni”, a concluzionat deputata comunistă.

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat astăzi că șase miniștri din actualul Guvern vor fi înlocuiți. În noua componență se regăsesc foștii prim-miniștri Chiril Gaburici, Iurie Leancă, fostul președinte al Curții Constituționale Alexandru Tănase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?