X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Kaspersky Lab a dat în judecată administraţia Trump

19 dec. 2017,, 22:00   Externe
1995 0

Compania de cibersecuritate Kaspersky Lab, cu sediul la Moscova, a dat în judecată administraţia preşedintelui american Donald Trump, ca urmare a interzicerii de către Washington a softului său antivirus în agenţiile federale americane, relatează Reuters şi AFP.

Compania a anunţat luni într-un comunicat că face apel la o curte federală împotriva "deciziei Departamentului de Securitate Naţională al SUA care interzice folosirea produselor sale în organismele federale".

Kaspersky Lab mai susţine că este vorba de o decizie "neconstituţională" şi bazată pe articole din presă "necoroborate, alegaţii şi zvonuri", subliniind că autorităţile americane "nu au furnizat nicio dovadă privind comiterea de nereguli de către companie".

În septembrie, ministerul american al securităţii interne le-a ordonat tuturor funcţionarilor federali să dezinstaleze în termen de 90 de zile toate programele antivirus ale Kaspersky Lab de pe computerele din guvern şi din agenţiile federale. "Ministerul este preocupat de legăturile anumitor responsabili ai Kaspersky cu serviciile de informaţii şi alte agenţii guvernamentale ruse", au argumentat atunci autorităţile SUA. Săptămîna trecută, preşedintele Trump a promulgat legea care interzice utilizarea softurilor Kaspersky în agenţiile civile şi militare americane.

Prin acţiunea în instanţă anunţată luni, multinaţionala cu sediul în capitala rusă face un nou demers în încercarea de a respinge suspiciunile Washingtonului că ar fi "vulnerabilă" la influenţa Kremlinului. Kaspersky Lab a negat în repetate rînduri că ar avea vreo legătură cu guvernul rus şi a insistat că nu doreşte să ajute guvernele să practice spionajul informatic.

Softurile antivirus ale Kaspersky Lab echipează 400 de milioane de calculatoare din întreaga lume.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?