Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Kosaciov, dezamăgit de decizia MAIEI din Moldova de a-l rechema pe ambasador din Rusia

19 dec. 2017,, 15:30   Societate
2876 1

Decizia Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova de a-l rechema pe ambasadorul din Rusia este regretabilă și dezamăgitoare, deoarece nu se datorează situației reale a relațiilor bilaterale, ci dezacordului Guvernului republicii cu cursul președintelui acesteia.

Opinia în cauză a fost exprimată pentru TASS, luni, de șeful Comisiei pentru afaceri internaționale a Consiliului Federației, Constantin Kosaciov.

Luni, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a decis rechemarea pentru consultări a ambasadorului în Rusia, Andrei Neguța.

"Personal, decizia în cauză mă face să regret sincer și să fiu dezamăgit. Decizia e neașteptată, fără îndoială, și, cel mai important, e alogică", a spus Kosaciov.

"Ambasadorii sînt rechemați cînd, așa cum se spune, treburile merg rău de tot sau atunci cînd cu cît e mai rău, cu atît e mai bine. Nici în primul caz, nici în al doilea nu este descrierea exactă a stării și intereselor relațiilor bilaterale dintre Rusia și Moldova", a adăugat senatorul.


Potrivit lui, ambasadorul Neguța a făcut tot ce i-a stat în puteri, pentru a contribui la apropierea de FR și Moldova și pentru rezolvarea problemelor reale existente în acestea, în deplină conformitate cu cursul, trasat de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. „Da, acest curs nu este nici pe departe împărtășit în întregime de Guvernul Moldovei. Aparent, motivele acestei decizii a MAIEI al Moldovei trebuie să fie căutate anume în aceste diferențe, și nu în starea reală a relațiilor bilaterale“, a subliniat șeful Comitetului Internațional al Consiliului Federației. El consideră că fără ambasadorul cu acte în regulă la Moscova, Chișinăului îi va fi și mai dificil să îmbunătățească aceste relații.

Kosaciov a povestit că îl cunoștea foarte bine pe ambasador și că a vorbit cu el în ajunul recepției de Anul Nou de la Ministerului Afacerilor Externe. "Dînsul nu mi-a făcut impresia unei persoane, care se pregătește să se retragă pentru consultări", a spus senatorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?