Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Anularea votului mixt, încurajată de unii oficiali europeni

19 dec. 2017,, 11:40   Politică
2901 4

Deputata europeană Monica Macovei susține inițiativa societății civile și a partidelor de opoziție cu privire la organizarea unui referendum de anulare a sistemului mixt de vot, notează NOI.md.

Macovei a precizat în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV că renunțarea la sistemul mixt de vot rămîne a fi una dintre condițiile UE pentru alocarea asistenței macrofinanciare în valoare de 100 de milioane de euro.

„Votul mixt a fost criticat de toate instituţiile europene şi este una dintre aceste condiţionalităţi. Orice încercare de referendum sau de altă natură care să ducă la anularea votului mixt, adoptat deja în Parlament, va face foarte bine Republicii Moldova. Pentru că o interesează, pînă la urmă, deblocarea banilor pentru cetăţeni” , a declarat Macovei.

Europarlamentara i-a contrazis pe cei care afirmă că banii UE vor ajunge la Chișinău indiferent dacă sînt sau nu îndeplinite condițiile partenerilor externi.

„Aceste voci nu au dreptate şi încearcă să vă păcălească, aşa cum propaganda este prezentă în Republica Moldova peste tot şi în toate”. Nu, noi nu renunţăm la ceva ce am stabilit”, a menționat ea.


Menționăm că grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului privind abrogarea sistemului mixt de vot a fost constituit recent, în cadrul unei adunări generale la care au participat aproape 700 de cetățeni cu drept de vot. După ce Comisia Electorală Centrală va înregistra grupul de inițiativă, acesta va trebui să colecteze, în termen de 2-3 luni, cel puțin 200 de mii de semnături.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?