Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Fostul ministru rus al Economiei, condamnat: a cerut 2 milioane de dolari

15 dec. 2017,, 12:29   Externe
2452 1

Fostul ministru al economiei din Rusia, Aleksei Uliukaev, a fost declarat vineri vinovat de corupţie, la finalul unui proces despre care fostul demnitar susţine că ar fi înscenat de unul dintre apropiaţii preşedintelui rus Vladimir Putin, informează AFP.

„Uliukaev se face vinovat de primirea unei mite în valoare de două milioane de dolari în timp ce exercita o funcţie oficială”, a declarat judecătorul Larisa Semionova în timpul citirii sentinţei.

Pedeapsa ar urma să fie anunţată la sfîrşitul enunţării verdictului, Parchetul cerînd zece ani de detenţie într-o închisoare cu regim sever.

Aleksei Uliukaev este oficialul guvernamental cu cel mai înalt rang arestat şi adus în faţa justiţiei din Rusia după instalarea la putere a lui Vladimir Putin, în urmă cu 17 ani.

Ministru al economiei în perioada 2013-2016, Uliukaev, 61 de ani, a fost acuzat că a cerut două milioane de dolari de la influentul director general al gigantului petrolier Rosneft, Igor Secin, un apropiat al lui Putin, în schimbul unei autorizaţii pentru vînzarea către Rosneft a părţii pe care statul o deţinea în cadrul producătorului petrolier Başneft.

Uliukaev s-a opus multă vreme vînzării părţii Başneft către Rosneft, însă aceasta s-a finalizat în cele din urmă, după ce a obţinut susţinerea lui Vladimir Putin. Această operaţiune a fost cea mai mare cesiune de active realizată în 2016 de statul rus, care dorea să-şi alimenteze bugetul subminat de prăbuşirea preţului petrolului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?