Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Ce surprize ne aşteaptă duminică la Tîrgul Naţional al Covorului

15 dec. 2017,, 12:10   Societate
2832 0

Duminică, 17 decembrie, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac” va avea loc o nouă editie a Tîrgului Naţional al Covorului. Anunţul a fost făcut de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, în cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi.

„Duminică, începînd cu ora 11.00, veţi avea posibilitatea să vedeţi covoare din două colecţii renumite, care au adunat multe mostre de unicat ale covorului. Vor fi spulinite, de asemenea, şi de covorul Modernitate, modele inspirate din modelul tradiţional al confecţionării covorului moldovenesc. Iar prin “covorul prieten” vom întruni mai multe reprezentări de tradiţie de ţesut şi covoare ale reprezentanţilor celor mai numeroase minorităţi naţionale din Republica Moldova. Vorbim despre covorul găgăuzilor, bulgarilor, ucrainenilor şi, în premieră, a covorului polonezilor”, a menţionat Monica Babuc.

Cei care vor alege să meargă la tîrgul care vine în acest an cu genericul "Covorul Dorului" vor avea ocazia să vadă pe viu ce înseamnă arta ţesutului covorului în bumbi.

Atmosfera va fi animată de mai multe colective de artişti amatori din ţara noastră, precum şi de orchestra Fluieraş, Natalia Munteanu, Cornelia Ştefăneţ alături de fraţii Ştefăneţ.

Tîrgul Naţional al Covorului se află la cea de-a patra ediţie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?