X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Cea mai nouă insulă a lumii oferă indicii despre cum ar fi apărut viața pe Marte

14 dec. 2017,, 05:01   Ştiinţă şi IT
3522 0

Cea mai nouă insulă a lumii, formată în timpul unei erupţii vulcanice în urmă cu trei ani în Oceanul Pacific, ar putea oferi indicii despre cum ar fi apărut forme de viaţă pe planeta Marte, a anunţat NASA, informează AFP.com, citat de News.ro.

Insula Hunga Tonga Hunga Ha'apai a apărut la aproximativ 65 de kilometri la nord de Nuku'alofa, capitala statului Tonga, la sfîrşitul anului 2014 – începutul anului 2015. Iniţial, oamenii de ştiinţă s-au aşteptat ca această insulă să dispară în cîteva luni.

Însă, potrivit NASA, insula s-a dovedit mai rezistentă decît era aşteptat, probabil pentru că în timpul erupţiei vulcanice, prin amestecul apei calde cu Cenuşa s-a format o substanţă asemănătoare betonului, cunoscută drept „tuf”.

Insula, care iniţial a măsurat un kilometru lăţime, doi kilometri lungime şi aproximativ 100 de metri înălţime, ar putea rezista într-o perioadă de 6 pînă la 30 de ani.

Jim Garvin, cercetător la Goddard Space Flight Center al NASA, a spus că planeta Marte a avut multe insule vulcanice similare care ar fi fost înconjurate de apă în momentul formării lor.


Potrivit lui Garvin, în asemenea locuri ar putea exista dovezi pentru ipoteza că a existat viaţă pe Marte. „Condiţiile de pe aceste insule ar fi putut crea mediul necesar pentru dezvoltarea vieţii microbiene”, a spus el.

Studiile efectuate de NASA pe această insulă au fost prezentate în această săptămînă, la o întîlnire a American Geophysical Union din New Orleans.

Luni, Donald Trump l-a autorizat pe administratorul NASA Robert M. Lightfoot să „conducă un program inovativ de explorare pentru a trimite astronauţi americani înapoi pe Lună şi, eventual, pe Marte”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?