Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Moldova va extinde comerțul cu regiunea Kursk din Rusia

13 dec. 2017,, 11:00   Economie
2272 0

Republica Moldova va extinde comerțul cu regiunea Kursk din Rusia.

Acest deziderat este prevăzut de un plan de evenimente pentru perioada 2018-2020, ca parte a Acordului dintre Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova și Administrația regiunii Kursk din Federația Rusă, semnat în urma întîlnirii dintre ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța, și guvernatorul regiunii Kursk, Alexandr Mihailov, informează NOI.md.

Potrivit Administrației regiunii Kursk, șeful regiunii l-a salutat călduros pe ambasadorul Moldovei în Rusia și a subliniat că cooperarea dintre locuitorii Kurskului și moldoveni, în ciuda complexității factorilor externi, se dezvoltă dinamic. În prima jumătate a anului 2017, cifra de afaceri a comerțului exterior dintre regiunea Kursk și Republica Moldova a fost de aproximativ 3 milioane de dolari, o creștere de 8%. Ambele părți au menționat disponibilitatea oportunităților și dorința de a spori această dinamică.

Regiunea Kursk furnizează în Moldova produse alimentare, mașini, produse chimice, celuloză și produse de hîrtie. Ea cooperează în mod activ cu partenerii moldoveni precum întreprinderi ca „Konti-Rus” («КОНТИ-РУС»), „Farmstandart-Leksredstva” («Фармстандарт-Лексредства»), „Istok +” («ИСТОК+»), „Kurskrezinotehnika” («Курскрезинотехника») și altele.

„Fără îndoială, cooperarea în sectorul real al economiei este o prioritate, dar nu ne limităm la chestiuni economice. Se dezvoltă cu succes relațiile umanitare și culturale, contactele în domeniul educației și științei, politica de tineret, au loc expoziții și tîrguri, se extind relațiile de înfrățire la nivel municipal”, a afirmat guvernatorul regiunii Kursk.


Părțile au convenit ca, la sfîrșitul lunii martie, la Kursk să fie desfășurat un mare tîrg de mărfuri moldovenești, la care să existe posibilitatea nu doar de familiarizare cu produsele celor mai importante companii exportatoare, dar și cu tradițiile culturale ale poporului moldovenesc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?