Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Incendiul de la terminalul de gaze de la Baumgarten a fost stins

12 dec. 2017,, 19:30   Externe
1559 0

Incendiul de la terminalul de gaze de la Baumgarten a fost complet stins marți după-amiază în jurul orei locale 14:33, a anunțat compania Gas Connect Austria, care gestionează acest terminal de gaze.

Explozia survenită marți dimineața la terminalul de gaze estul Austriei s-a soldat cu un mort și rănirea mai multor persoane. Explozia, ale cărei cauze nu au fost deocamdată identificate, s-a produs la ora 8:45 (7:45 GMT) și a fost urmată de un incendiu.

"Cauza accidentului nu este clară, dar în prezent presupunem că s-a datorat unei probleme tehnice. Tranzitul gazelor prin Austria spre regiunile din sud și sud-est este în prezent afectat în mod negativ. Operatorii de conducte din țările vecine au fost informați imediat, astfel încît să poată lua la timp măsuri", informează Gas Connect Austria, companie controlată de grupul energetic austriac OMV.

"În numele consiliului executiv și al tuturor angajaților OMV, ne exprimăm compasiunea și regretul pentru acest incident", a declarat la rîndul său directorul general de la OMV, Rainer Seele.

Terminalul de la Baumgarten este principalul centru de distribuție în Austria pentru gazul natural venit din Rusia și Norvegia. Instalația, inaugurată în 1959 și avînd o capacitate anuală de 40 de miliarde de metri cubi, reprezintă unul din principalele "hub"-uri de gaz din Europa centrală, deservind în special nordul Italiei și sudul Germaniei. Terminalul este controlat de compania Gas Connect Austria, la care un pachet de 51% din acțiuni aparține grupului energetic austriac OMV.


Facilitatea din Austria transportă echivalentul a 10% din cererea de gaze naturale a Europei. Italia a avertizat că va declara starea de urgență, după ce livrările de gaze naturale din Rusia spre Italia via Austria au fost întrerupte după explozie.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deține 51,01% din acțiunile OMV Petrom, iar statul romîn, prin Ministerul Energiei, deține 20,64%, Fondul Proprietatea — 18,99%, în timp de 9,36% se tranzacționează liber pe Bursa de Valori București (BVB).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?