X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Candu: Siguranța rutieră crește atunci cînd fiecare cetățean conștientizează riscul de a nu-i mai vedea pe cei dragi

12 dec. 2017,, 15:01   Societate
1613 0

Șefii și reprezentanții mai multor organizațiil internaționale care promovează și susțin politici și proiecte pentru siguranța rutieră s-au întîlnit la Londra pentru a discuta Obiectivele globale de dezvoltare durabilă privind siguranța rutieră.

La conferința organizată în sediul Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare din capitala Marii Britanii, a participat și președintele Parlamentului, Andrian Candu, care, împreună cu alţi oficiali, au vorbit despre importanța implicării legislatorilor pentru sporirea siguranței rutiere la nivel global.

„În ultimii ani, în Moldova, numărul accidentelor rutiere este în scădere. Cu toate acestea, cifra este încă mare pentru țara noastră. Una dintre cauzele principale este depășirea limitei de viteză în condiții de vreme nefavorabilă, vizibilitate redusă, trafic aglomerat”, a declarat șeful legislativului, ambasador al siguranței rutiere în Republica Moldova.

În prezentarea pe care a făcut-o, spicherul s-a referit și la traficul pietonal, menţionînd că sute de oameni mor anual din cauza traversării neregulamentare a străzii sau chiar pe trecerile de pietoni. Iar pentru a reduce această statistică, Andrian Candu a declarat că vor fi înăsprite pedepsele pentru șoferii care nu vor acorda prioritate pietonilor la trecere, dar și că va promova în continuare lecțiile privind regulile de circulație rutieră în școli, susținute de Inspectoratul Național de Patrulare și Automobil Club din Moldova.

Andrian Candu a acceptat să devină ambasador al siguranței rutiere la începutul acestui an, la propunerea directorului „Eastern Alliance for Safe and Sustainable Transport”, Emma MacLennan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?