X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cîștigătorul Eurovision 2017 a primit o nouă inimă

10 dec. 2017,, 18:32   Showbiz
2804 1

Cîntăreţul portughez Salvador Sobral (27 de ani), cîştigătorul Eurovision 2017, a fost supus unui transplant de inimă la spitalul Santa Cruz din Lisabona.

Echipa de chirurgi care s-a ocupat de intervenţie a făcut unele precizări cu privire la starea artistului, dezvăluind şi solicitarea pe care le-a făcut-o înainte de a fi anesteziat.

Vineri, Salvador Sobral, care suferea de insuficienţă cardiacă severă şi aştepta un donator compatibil de cîteva luni, a primit o inimă nouă. Evoluţia sa a fost foarte bună în timpul intervenţiei chirurgicale, a comunicat echipa de medici, potrivit El Pais, citat de News.ro.

De asemenea, TVI, cel mai vizionat post de televiziune din Portugalia, a relatat că „operaţia a decurs foarte bine, iar cîntăreţul este în prezent internat în unitatea de terapie intensivă.“

Şeful echipei de medici, Miguel Abecassis, a explicat că Sobral se recuperează bine, este în formă şi că, deşi procesul de recuperare va fi lung, este încredinţat că va putea să-şi continue viaţa în mod normal. Totuşi, acesta s-a ferit să se pronunţe cu privire la perioada pe care artistul o va petrece internat, avînd în vedere că în cazul transplanturilor pot apărea complicaţii post-operatorii.


Cîntăreţul, în vîrstă de 27 de ani, a fost internat în luna septembrie la spital şi aştepta o inimă compatibilă pentru a putea fi supus unui transplant. Cînd a aflat că va fi operat, el i-a urat succes medicului său şi l-a rugat să pună muzică clasică în timpul intervenţiei, a dezvăluit chirurgul.

Primele cuvinte ale artistului după ce s-a trezit din operaţie au fost de recunoştinţă către echipa de medici, unul dintre doctori precizînd că Salvador era „foarte vesel“.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?