Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Moldova și Ucraina au început patrularea segmentului transnistrean al frontierei

9 dec. 2017,, 17:30   Societate
3609 1

Polițiștii de frontieră din Moldova și Ucraina au început paza și patrularea comună a sectorului transnistrean al frontierei moldo-ucrainene.

Acest lucru a fost comunicat de către Serviciul de Stat pentru Grăniceri al Ucrainei, care a mai menționat că polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord, în comun cu reprezentanții Detașamentului de grăniceri Moghiliov-Podolschi, au desfășurat recunoașterea comună a sectorului frontierei de stat pe partea Ucrainei (segmentul transnistrean al frontierei de stat) pentru organizarea ulterioară a patrulării comune în limitele de responsabilitate.

În prima patrulă comună au mers șeful Direcției regionale Nord, comisar-șef Andronic Marin, și șeful Detașamentului de grăniceri Moghiliov Podolischii, colonelul Iurie Vasilic. Totodată, șefii structurilor de frontieră, la finalul acțiunii, au semnat primul raport privind rezultatele patrulării comune a frontierei de stat pe sectorul central al R. Moldova, pe partea Ucrainei.

Patrularea comună denotă nivelul ridicat al relațiilor moldo-ucrainene pe subiectele de cooperare frontalieră, obiectivul principal fiind securizarea frontierei pe segmentul central.

De menționat că patrularea comună, pe segmentul transnistrean al frontierei, prin implicarea patrulelor comune este o formă nouă de control al frontierei, menită să combată criminalitatea transfrontalieră, sub toate formele ei. Este important de menționat că patrulările comune se vor desfășura doar pe teritoriul Ucrainei cu implicarea angajaților Poliției de Frontieră în calitate de experți.


Polițiștii de frontieră și grănicerii ucraineni au fost instruiți în acest sens, fiindu-le aduse la cunoștință toate subtilitățile patrulării comune.

Patrulările comune vor fi efectuate pe un segment de 50 km de frontieră, cuprinzînd zona de competență a trei sectoare de frontieră ucrainene, de la „Studena” la „Velicaia-Coșnița”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?