Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Trump va fi supus unui examen medical

8 dec. 2017,, 19:00   Externe
3457 0

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, va fi supus unui examen medical la începutul anului viitor și va permite doctorilor să dea publicității detalii cu privire la starea sa de sănătate, în concordanță cu practica utilizată pînă în prezent, informează joi CNN.

Trump va fi examinat de un medic de la Walter Reed National Military Medical Center în ''prima parte a anului următor'', a anunțat joi purtătoarea de cuvînt de la Casa Albă, Sarah Sanders.

''Înregistrările vor fi ulterior date publicității'', a adăugat aceasta.

Anunțul lui Sanders a venit la o zi după exprimarea unor îngrijorări cu privire la starea de sănătate a lui Donald Trump după ce acesta a părut să aibă gura uscată și s-a exprimat neclar la finalul declarațiilor de miercuri despre Ierusalim. Scena, reluată pe rețelele de socializare, a alimentat speculațiile despre sănătatea președintelui american, în vîrstă de 71 de ani, ca și despre faptul dacă poartă proteză, scrie și Huffington Post.

''Gîtul președintelui a fost uscat, nimic mai mult de atît'', a spus Sanders care a catalogat cu o zi înainte îngrijorările stîrnite de incident drept ''ridicole'', conform CNN.


Aceasta a fost a doua oară în decurs de o lună cînd Trump a părut să aibă gura uscată în cadrul unui eveniment public. În timpul unor remarci făcute în noiembrie în public, el a întins mîna spre o sticlă cu apă, precizează postul citat.

Președinții de la Casa Albă au fost supuși unor examene medicale anuale realizate de medici militari și au făcut publice rezultatele analizelor.

Primele rezultate ale examinărilor medicale ale președintelui Barack Obama au fost date publicității la 28 februarie 2010. Cele ale președintelui George W. Bush au fost publicate la 4 august 2001.

Aceasta va fi prima dată cînd publicul va afla informații cu privire la starea de sănătate a celui de-al 45-lea președinte american în vîrstă de 71 de ani care, în acest moment al mandatului, este cel mai vîrstnic dintre toți liderii de la Casa Albă.

Trump a dat publicității anul trecut o fișă medicală semnată de medicul său personal, însă aceasta a fost considerată ridicolă deoarece din conținutul ei lipseau detalii și oferea o portretizare exagerată a stării de sănătate a lui Trump. ''Dacă este ales, domnul Trump, pot susține asta fără echivoc, va fi cea mai sănătoasă persoană aleasă vreodată la Președinție'', a susținut medicul care are grijă de sănătatea lui Donald Trump de 25 de ani, dr. Harold Bornstein, într-o declarație publicată în decembrie 2015.

Bornstein a spus la avea vreme că Trump "nu are probleme medicale semnificative'' și a catalogat tensiunea și rezultatele analizelor acestuia drept ''surprinzător de excelente".

Starea de sănătate a lui Trump a revenit în discuție recent în urma unei cărți scrise de Corey Lewandowski, în care fostul său manager de campanie descrie dieta liderului de la Casa Albă. ''Doi Big Mac, două Filet-O-Fish și un milkshake de ciocolată'' este, conform lui Lewandowski, ceea ce comandă de obicei Trump de la McDonald's.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?