Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Opinie: Putin a dejucat CIO

7 dec. 2017,, 13:30   Externe
2764 4

Declarîndu-și intenția de a participa la alegerile prezidențiale din FR, Vladimir Putin a transfera atenția de la Jocurile Olimpice asupra sa, impunînd toate mass-media din lume să discute acest eveniment, consideră politologul Maxim Jarov.

Vladimir Putin a anunțat, la Nijnii Novgorod, despre decizia sa de a candida la alegerile prezidențiale din Rusia, în primăvara anului 2018, în timpul discursului său de felicitare adresat personalului Uzinei de Automobile "Gorki" cu ocazia aniversării de 85 de ani de la crearea întreprinderii.

Declarația a fost făcută ca răspuns la întrebarea unuia dintre angajații uzinei. Cu cîteva ore mai devreme, la ceremonia de înmînare a premiului întregii Rusii "Dobrovoleț Rossii - 2017" lui Vladimir Putin i-a mai fost adresată o întrebare similară, atunci însă Dlui a evitat să dea un răspuns clar, spunînd că va lua o decizie, în funcție de sprijinul poporului.

„Decizia lui Putin de a anunța că el își înaintează candidatura pentru alegerile prezidențiale, anume astăzi, este legată de faptul participării echipei naționale ruse la Jocurile Olimpice, atunci cînd Comitetul Olimpic Internațional a luat decizia arbitrară absolut ilegală de a priva olimpicii noștri de dreptul de a participa Jocurile Olimpice, sub drapelul Rusiei. Cred că potrivit scenariul inițial, Putin trebuia să-și anunțe decizia de a candida pentru un nou mandat de președinte al FR un pic mai tîrziu, dar dată fiind situația cu neacceptarea sportivilor noștri la Jocurile Olimpice, acesta a devenit factorul-cheie, care a influențat decizia lui Vladimir Vladimirovici să-și anunțe decizia mai devreme. Acum toate lucrurile negative, care de ieri seara sînt vehiculate atît în mass-media internaționale, cît și în mass-media noastră referitor la Rusia, se vor epuiza treptat", a spus Maxim Jarov.

Potrivit părerii politologului, acum mass-media din întreaga lume are un alt subiect de dezbătut: noul mandat prezidențial al lui Vladimir Putin. Acum, toată lumea va discuta cu ce program va merge la alegeri Putin, cum va fi implementat acest program.


"Eu consider că principalul eveniment mondial al acestei zile este fără îndoială înaintarea candidaturii lui Vladimir Putin pentru următorul mandat prezidențial", spune politologul.

În ciuda acestei știri a zilei, resentimentul din cauza deciziei de ieri a CIO a rămas, iar subiectul nu este încă închis. Potrivit părerii lui Jarov, în perioada 10-12 decembrie, cînd va avea loc reuniunea olimpică, la care va fi anunțată oficial decizia Rusiei, Vladimir Putin își va exprima punctul de vedere.

"Cred că această decizie a Dlui, referitor la faptul ce va face Rusia cu Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, va consta în mai multe etape, tot așa cum astăzi Vladimir Putin a anunțat în mai multe etape despre înaintarea candidaturii sale la alegerile prezidențiale", consideră expertul.

În plus, Putin a dejucat deja Comitetul Internațional Olimpic (CIO), schimbînd dramatic prin declarația sa contextul informațional din jurul Rusiei.

"Înaintarea lui Putin este principalul eveniment mondial al zilei, de aceea mass-media mondială și cea rusă va trebui să lase subiectul cu Jocurile Olimpice, pentru a discuta despre înaintarea candidaturii lui Putin pentru un nou mandat prezidențial. Cred că acest subiect va deveni pentru mult timp principalul în întreaga lume, ceea ce e un mare eveniment pozitiv pentru publicul rus și pentru politica rusă, în general", consideră Maxim Jarov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?