Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Proiectul de termoizolare a clădirilor din Chișinău, deblocat de CMC

7 dec. 2017,, 10:57   Capitala
2879 1

La ședința Consiliului Municipal Chișinău, de astăzi, consilierii au deblocat “proiectul de suflet” al priamrului suspendat, Dorin Chirtoacă, prin care urmează a fi termoizolate mai multe clădiri din Municipiul Chișinău, notează NOI.md.

Potrivit proiectului, urmează a fi eficientizate energetic și isolate terminc mai multe clădiri publice din capitală.

Primăria capitalei a semnat un acordul de finanțare cu BERD pentru proiectul dat pe 6 decembrie 2016. Ulterior, urma să fie semnat un acord similar și cu Banca Europeană de Investiții (BEI), însă, proiectul a ajuns în impas în urma crizei de la Primărie, cauzată de dosarul penal pe numele primarului Dorin Chirtoacă.

Valoarea proiectului în prima etapă a implementării este de 25 de milioane de euro: zece milioane, credit din partea BERD, zece milioane, credit din partea BEI, iar cinci milioane, sub formă de grant din partea Fondului E5P.

Deși anterior consilierii PSRM și a celor fără de partid nu au susținut proiectul dar, totuși astăzi aceștea l-au susținut, pentru a putea fi deblocate resursele financiare.


”Noi in luna martie nu am susținut acest proiect pentru că noi credem că în orașul nostru sînt probleme mult mai importante decît termoizolarea. Printre acestea ar fi problemele transportului public, al formării infrastructurii sportive, de amenzajare a teritoriului și multe altele. Eu am vorbit cu conducătorii școlilor și ei ne-au spus că în clădirile școlilor și iarna și toamana și vara e cald, probleme nu-s. Însă, noi susținem acest proiect ca un experiment, noi trebuie să creăm o comisie și după ce acești bani vor fi asimilați, ne vom întoarce la aceasta pentru a folosi acești bani în cadrul altor proiecte importante pentru municipiul Chișinău”, a spus Vasile Chirtoca, președintele fracțiunii PSRM și a celor fără de partid din cadrul Consiliului Municipal Chișinău.
Într-un final, proiectul de eficientizare energetică și termoizolare a clăridilor publice din Chișinău, a fost aprobat de consilieri cu 37 de voturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?