Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Un tînăr de 17 ani care fura telefoanele mobile de la minori, reţinut (VIDEO)

7 dec. 2017,, 10:21   Societate
3651 0

Poliţiştii sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au identificat şi reţinut individul, care prin înşelăciune şi abuz de încredere însuşea telefoanele mobile de la minori.

Acesta s-a dovedit a fi în vîrstă de 17 ani şi este domiciliat în Capitală.

Reamintim că, acum două luni de zile un necunoscut s-ar fi apropiat de un grup de copii în ograda unei case de locuit din strada Grenoble, cărora le-ar fi propus să meargă la magazin pentru a le cumpăra la toţi îngheţată. Ulterior, minorii au mers cu el la un market din preajmă, unde le-a procurat fiecăruia cîte o îngheţată, după care au ieşit din magazin, acţiunile fiind surprinse de camerele de supraveghere instalate în local. La un moment dat, individul ar fi cerut telefonul mobil unuia dintre minori, pentru a efectua un apel telefonic şi a dispărut într-o direcţie necunoscută. Respectiv, poliţiştii au fost alertaţi de către părinţii minorului, care au comunicat că telefonul valorează 6 390 lei, de modelul "Galaxy J7".

Tot el este bănuit de comiterea unui jaf, după ce ar fi deposedat de telefonul mobil pe un minor de 11 ani, în timp ce se afla în curtea casei. Prejudiciul material a fost estimat de către părinţii victimei, în sumă de 8 600 lei.

Actualmente bănuitul este cercetat penal pentru escrocherie şi jaf. El riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 11 000 lei la 17 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de la 2 ani la 5 ani.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?