X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Curtea de Conturi: Zeci de milioane de lei din Fondul Rutier, utilizați ineficient

5 dec. 2017,, 16:10   Economie
2840 0

Zeci de milioane de lei din Fondul Rutier au fost utilizați ineficient în perioada 2014-2017, susține Curtea de Conturi.

Potrivit unui audit efectuat de către Curtea de Conturi, mai multe lucrări de reparație a drumurilor, în valoare totală de 29 de milioane de lei, au fost efectuate în lipsa unor proiecte de execuție, transmite IPN.

Fondul Rutier pierde bani și din cauză că autoritățile nu au dus la bun sfîrșit procesul de achiziționare a serviciilor informaționale pentru funcționarea sistemului e-vinieta. S-a constatat, de asemenea, transferarea tardivă a mijloacelor financiare acumulate din achitarea taxelor de eliberare a autorizațiilor pentru transporturile auto internaționale.

Ineficiența managementului financiar la opt din cele 11 societăți pe acțiuni responsabile de întreținerea drumurilor naționale au generat cheltuieli ineficiente de peste 47 de milioane de lei. Totodată, s-a constatat lipsa transparenței decizionale la repartizarea resurselor Fondului.

Pe de altă parte, directorul general al Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei, susține că sursele Fondului Rutier nu permit executarea unor lucrări de reparație capitală, ci doar de întreținere a drumurilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?