X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cum să alegem bradul artificial și jucăriile pentru împodobit

5 dec. 2017,, 16:40   Externe
3582 0

Pentru a evita achiziționarea unor produse de calitate dubioasă, Agenția pentru Protecția Consumatorului recomandă cumpărătorilor să ţină cont de unele aspecte atunci cînd vor alege bradul artificial și jucăriile pentru împodobirea lui.

Specialiștii atenționează asupra faptului că unele produse conțin substanțe care pot provoca alergii și chiar intoxicații, transmite IPN.

Cumpărătorii sînt sfătuiți să se asigure că baza bradului este dreaptă și că are suficientă stabilitate pentru a susține greutatea pomului artificial. Prin trecerea ușoară a mîinii printre ramuri, se poate verifica rezistența culorii, cît și lipsa golurilor dintre ramuri.

O altă recomandare ţine de achiziționarea brazilor artificiali din material ignifug. Iar în cazul jucăriilor, e bine să fie evitate cele din material casant sau din sticlă, pentru a preveni eventuale incidente. Jucăriile pentru Pomul de Crăciun nu sînt jucării pentru copii. Acestea nu sînt supuse evaluării conformității obligatorii care să asigure inofensivitatea acestora.

Specialiștii recomandă, în cazul în care în casă sînt copii mici sau animale de companie, să se tăie ramurile de la nivelul inferior al bradului pentru a evita posibile accidente. Să aranjeze ornamentele pentru brad, cele fragile, cît mai sus, unde copiii mici sau animalele de companie să nu le poată ajunge.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?