X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Nu au voie să comunice cu mass-media fără acordul ministrului (DOC)

5 dec. 2017,, 12:30   Societate
3111 0

Instituțiile subordonate Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nu pot comunica cu mass-media fără acordul ministrului, notează NOI.md.

Cel puțin asta rezultă dintr-un ordin emis de Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, care nu este afișat pe pagina oficială a instituției, dar prin care 15 instituții sînt obligate să coordoneze toate invitațiile la emisiuni și toate interviurile pentru „asigurarea unei vizibilități pozitive a Ministerului”.

Ordinul a fost emis pe 20 noiembrie și prevede ca persoanele responsabile de comunicare din toate instituțiile subordonate vizate să trimită Ministerului toate informațiile despre toate campaniile pe care le organizează și despre toate evenimentele la care participă directorii de instituții. Totodată, acesta mai prevede că toate evenimentele organizate să fie coordonate cu Serviciul de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar la punctul 3 obligă să fie coordonate „toate invitațiile în emisiuni și de acordare a interviurilor”.

Instituțiile vizate de ordinul semnat de Stela Grigoraș sînt:

  1. Centrul Național de Sănătate Publică
  2. Centrul Municipal de Sănătate Publică
  3. Centrul Național de Management în Sănătate
  4. Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui
  5. Agenția de Transplant
  6. Institutul de Medicină Urgentă
  7. Centrul Republican de Diagnosticare Medicală
  8. Institutul Mamei și Copilului
  9. Institutul Oncologic
  10. Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească
  11. USMF „Nicolae Testemițanu”
  12. Agenția Medicamentului
  13. Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă
  14. Direcția sănătate din cadrul Primăriei Chișinău
  15. Alte 34 de centre de sănătate publică teritoriale


Potrivit Serviciului de presă al Ministerului, „ordinul 20/1606 din 20.11.2017 nu are scopul de a obstrucționa comunicarea din cadrul instituțiilor medicale, îndeosebi a comunicării cu mass-media, ci din contra - de a asigura o comunicare eficientă atît la nivel intern, cît și extern, de a oferi informații ample și veridice mass-mediei despre activitatea Ministerului și de a contribui la mediatizarea tuturor evenimentelor din cadrul instituțiilor subordonate. Documentul, de fapt, are scopul de asigura o colaborare eficientă pe segmentul de comunicare, și nu unul de restricționare”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?