Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

BM va continua să sprijine producătorii moldoveni

5 dec. 2017,, 13:50   Economie
2485 1

Camera de Comerț și Industrie a Moldovei și Oficiul Băncii Mondiale din țara noastră vor coopera pentru susținerea producătorilor autohtoni, notează NOI.md.

Acest fapt a fost specificat la întîlnirea de lucru dintre Conducerea Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Anna Akhalkatsi, director al Oficiului Băncii Mondiale în Republica Moldova, în cadrul căreia au discutat despre importanța suportului acordat de instituția financiară Republicii Moldova și necesitatea cooperării, pentru susținerea mediului de afaceri din țară.

În timpul discuțiilor, Sergiu Harea, președintele CCI a RM, a vorbit despre rolul instituției camerale în promovarea mediului de afaceri și a subliniat colaborarea eficientă dintre Cameră și Banca Mondială, care s-a materializat în asistența concretă oferită pentru creșterea competitivității producătorilor naționali.

La rîndul său, Anna Akhalkatsi a dat asigurări că pe parcursul mandatului în țara noastră va contribui la implementarea cu succes a noului cadru de parteneriat de țară cu Moldova și va susține promovarea comerțului cu alte state.

La întrevedere au fost puse în discuție domenii prioritare de colaborare pe viitor dintre care facilitarea comerțului și dezvoltarea pieței muncii, CCI fiind conducătorul grupului de lucru special instituit în acest scop în cadrul Consiliului economic pe lîngă Prim-ministru.


Potrivit Băncii Mondiale, de la momentul aderării Republicii Moldova la Banca Mondială în 1992, finanțare în sumă ce depășește 1 miliard de dolari SUA a fost alocată pentru aproximativ 60 de proiecte în țară. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include 8 proiecte active, cu un angajament total de 333,3 milioane de dolari SUA.

Domeniile de sprijin includ reforma cadrului de reglementare și dezvoltarea afacerilor, educația, asistența socială, energia, asistența medicală, agricultura, drumurile locale, mediul ambiant și altele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?