Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Cînd ar putea anunța Kim Jong-un finalizarea programului său nuclear

5 dec. 2017,, 12:21   Externe
1789 0

Liderul nord-coreean Kim Jong-un ar putea anunța oficial finalizarea programului nuclear al Coreei de Nord chiar în mesajul său de Anul Nou, a declarat marți o sursă din cadrul Ministerului Unificării de la Seul, transmite agenția Yonhap.

„După aceasta, Nordul și-ar putea dezvălui poziția privind modul în care va decurge așa-zisa doctrină «byongjin»”, a precizat sursa oficială.

Doctrina „byongjin” a fost lansată de regimul de la Phenian în 2016 și este un plan cincinal accelerare a politicilor de creștere economică în tandem cu dezvoltarea armamentului nuclear, plan considerat de mulți experți drept unul sinucigaș.

Oficialul a adăugat că trebuie urmărit cu atenție dacă regimul nord-coreean va organiza sau nu o conferință despre „pașii lui Mallima”.

Calul Mallima într-un afiș nord-coreean de propagandă


Mallima este un cal imaginar din folclorul coreean care poate alerga pe distanțe extreme cu o viteză foarte mare. Metafora este folosită propagandistic în Coreea de Nord ca simbol al economiei planificate îndreptată spre obținerea de rezultate economice rapide.

Pe 29 noiembrie, Coreea de Nord a testat o nouă rachetă balistică intercontinentală și a declarat că aceasta are capacitatea de a lovi orice zonă din Statele Unite. Testele au dus la escaladarea tensiunilor cu Coreea de Sud și SUA, care au ripostat luni prin începerea celor mai ample antrenamente militare aeriene de pînă acum. Regimul de la Phenian a numit aceste exerciții „o provocare pe față”.

Racheta intercontinentală testată de Phenian a fost descrisă de către nord-coreeni drept „cea mai puternică” de pînă acum și datele arată că aceasta a zburat la altitudini mai mari decît orice altă rachetă testată pînă în prezent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?