Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Cinci spitale gestionate de CFM vor fi transmise Ministerului Sănătății

30 noi. 2017,, 18:45   Societate
3295 1

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi o hotărîre, potrivit căreia spitalele feroviare din Chișinău și Bălți și trei ambulatorii vor fi transmise din administrarea Ministerului Economiei și Infrastructurii în cea a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, informează MOLDPRES.

Decizia de a transmite cele cinci obiective în administrarea ministerului de profil este dictată de situația dificilă în care se află întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova”. Deși în ultima lună întreprinderea a reușit să diminueze restanțele salariale cu 30 milioane de lei, suma datoriei față de salariați rămîne de 93 milioane de lei.

Cele mai mari cheltuieli sînt generate de instituțiile medicale, constată Ministerul Economiei și Infrastructurii. Astfel spitalul feroviar din Bălți a suportat în anul 2016 pierderi în sumă de 2,5 milioane de lei, ambulatoriul din Basarabeasca – 1,46 milioane de lei, spitalul clinic central din Chișinău – peste 7 milioane de lei. Pierderi au generat și celelalte două instituții. Ca urmare pierderile generate de cele cinci obiective s-au ridicat în anul trecut la 13,6 milioane de lei.

Ministerul Economiei și Infrastructurii mai menționează că transmiterea celor cinci instituții „nu suferă amînare”, avînd în vederea situația economică-financiară a întreprinderii de stat „Călea Ferată din Moldova”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?