X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Subdiviziunile teritoriale CNAS vor elibera mai multe tipuri de certificate

30 noi. 2017,, 18:15   Societate
1343 0

Începînd cu 1 decembrie, Casa Națională de Asigurări Sociale, prin intermediul subdiviziunilor sale teritoriale, va elibera clienților instituției mai multe tipuri de certificate sau extrase din cont, imediat, la solicitarea lor verbală.

Anterior acestea erau eliberate atît de Aparatul Central al CNAS, cît și de subdiviziunile teritoriale în termen de pînă la 30 de zile lucrătoare, în funcție de complexitate, transmite IPN.

Potrivit CNAS, clienții pot solicita informația necesară de la orice Casă Teritorială de Asigurări Sociale (serviciul clientelă), indiferent de viza de domiciliu a acestora, la prezentarea obligatorie a actului de identitate al titularului. Certificatele și sau extrasele din cont se perfectează în limba romînă sau rusă, în funcție de solicitare sau destinație.

În cazul solicitării informației de către o persoană fizică terță, cererea se depune în scris, cu anexarea documentelor ce confirmă dreptul acesteia la informație. Solicitările depuse în formă scrisă se examinează la CTAS în termen de pînă la 15 zile lucrătoare.

Conform datelor CNAS, anul trecut Casa a eliberat persoanelor fizice și juridice circa 260 de mii de certificate fie extrase din cont de diferite tipuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?