X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

BERD a aprobat o nouă strategie pentru Moldova, pe o perioadă de 5 ani

30 noi. 2017,, 11:10   Economie
3838 4

Consiliul de Administrație al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a aprobat o nouă strategie de politică și investiții pentru Republica Moldova în următorii cinci ani, relatează Noi.md.

Potrivit informațiilor din comunicatul Băncii Europene, în special, Strategia pentru perioada 2017-2022. Presupune oferirea unor asemenea priorități precum: restructurarea sistemului bancar, consolidarea securității energetice, susținerea dezvoltării companiilor particulare, promovarea comercializării utilităților și îmbunătățirea infrastructurii.

Este preconizat că BERD, împreună cu Fondul Monetar Internațional, Uniunea Europeană și alți parteneri-cheie, își vor continua eforturile în vederea restabilirii sectorului bancar.

El va continua, de asemenea, să acorde credite băncilor sale partenere din Moldova, pentru a face posibil accesul la finanțe pentru businessul moldovenesc. De asemenea, BERD va colabora cu investitori strategici puternici pentru a restabili transparența și guvernanța corporativă în acest sector.

Pentru a consolida securitatea energetică a Republicii Moldova, BERD va finanța diferite proiecte energetice transfrontaliere din sectorul energiei regenerabile.


Eurobank va continua,de asemenea, să acorde împrumuturi companiilor moldovenești pentru a contribui la crearea unei zone de comerț liber aprofundată și cuprinzătoare cu Uniunea Europeană, pentru a le ajuta să concureze pe piața UE. Acesta va finanța direct companiile cu modele de afaceri viabile, inclusiv cele orientate spre export, cu investitorii străini, care lucrează în Zonele Economice Libere.

BERD va ajuta, de asemenea, cele mai bune întreprinderi mici și mijlocii din Moldova să crească, să acceadă și să exploreze noi piețe. De asemenea, Eurobank va continua să colaboreze cu Guvernul pentru a îmbunătăți climatul de afaceri din Moldova, inclusiv prin sprijinirea Secretariatului Consiliului Economic al primului Ministru.

Totodată, BERD va continua să susțină dezvoltarea infrastructurii, inclusiv modernizarea drumurilor și a căilor ferate, va promova și contribui la dezvoltarea eficienței energetice în sectorul de stat și cel public locativ etc.

BERD este principalul investitor în Republica Moldova. Pînă în prezent, Banca a investit peste 1 miliard de euro în diverse sectoare: infrastructură, energie, bancar, industrie, comerț și agricultură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?