Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Benzina se ieftinește, motorina se scumpește

28 noi. 2017,, 12:00   Economie
3172 0

La stațiile de alimentare cu combustibil, prețurile benzinei vor scădea ușor, dar motorina se va scumpi și mai mult.

Acest lucru rezultă din noile prețuri maxime cu amănuntul pentru principalele produse petroliere, care au fost publicate de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică și vor fi valabile în următoarele două săptămîni, informează NOI.md.

Astfel, pentru perioada cuprinsă între 29 noiembrie și 12 decembrie 2017, prețul maxim de vînzare cu amănuntul a benzinei Premium-95 este stabilit la 17,67 lei pe litru, iar cel al motorinei – de 15,85 lei per litru.

În cele două săptămîni anterioare, 15-28 noiembrie 2017, prețul maxim de vînzare cu amănuntul a acestor combustibili au fost 17,79 și 15,78 lei pe litru, respectiv.

Prin urmare, pentru următoarele două săptămîni benzina se va ieftini, in medie, cu 12 bani pe litru sau cu 0,7%, iar motorina va crește în preț cu 7 bani pe litru sau cu aproximativ 0,4%.


ANRE, în fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile maxime pentru vînzarea cu amănuntul a benzinei și motorinei și le publică pe site-ul său. În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere determină, pe baza prețului maxim de vînzare cu amănuntul stabilit de ANRE, prețul vînzărilor cu amănuntul al produselor petroliere și le publică pe site-ul său, afișîndu-le pe panoul de la stațiile de alimentare.

Prețurile stabilite de operatori intră în vigoare și se aplică tuturor clienților, începînd de miercuri, ora 00.01. Operatorii nu au dreptul să vîndă combustibil la un preț mai mare decît prețurile maxime stabilite de ANRE.

Cei care vor încălca aceste prevederi riscă sancțiuni dure, pînă la revocarea licenței.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?