Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Prinţul care vrea să şteargă terorismul de pe faţa pămîntului

28 noi. 2017,, 20:03   Externe
2446 0

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a declarat, luni, în cadrul primei întîlniri a 40 de state islamice care fac parte dintr-o coaliţia antiteroristă coordonată de Riyad, că va face tot posibilul să "şteargă terorismul de pe faţa pămîntului".

"Nu le vom permite teroriştilor să distorsioneze religia noastră paşnică. Astăzi transmitem puternicul mesaj că vom lucra împreună împotriva terorismului. În anii precedenţi, terorismul a funcţionat în ţările noastre (...) fără coordonare" împotriva acestui fenomen din partea guvernelor din regiune, a declarat prinţul moştenitor, adăugînd că "asta ia sfîrşit astăzi, cu această alianţă", relatează publicaţia The Independent.

Mohammed bin Salman, care îndeplineşte şi funcţia de ministru al Apărării, a creat Coaliţia Militară Islamică pentru Combaterea Terorismului în 2015, ca raspuns la intensificarea ameninţării reprezentate de reţeaua extremistă Stat Islamic, criticilor internaţionale vizînd ţările musulmane şi asimilarea religiei cu organizaţiile teroriste.

Prima întîlnire a coaliţiei are loc în urma colapsului califat proclamat de Stat Islamic în Irak şi Siria şi a atentatului, de vineri, asupra unei moschei din provincia egipteană Sinai, soldat cu decesul a 300 de persoane,

Coaliţia include state precum Egipt, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Afganista, Uganda, Somalia, Liban, Libia, Yemen şi Turcia. Iranul, rivalul regional al Arabiei Saudite, şi Siria şi Irak, ambele avînd relaţii cu Administraţia de la Teheran, nu sînt parte din alianţă.


Deşi Qatarul este inclus oficial în alianţă, acesta a fost ţinta unui boicot condus de Arabia Saudită timp de 6 luni, ceea ce a dus la absenţa reprezentaţilor de la reuniune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?