X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Doi copii chinezi au călătorit 80 de kilometri sub un autobuz

28 noi. 2017,, 02:00   Externe
5300 0

Doi băieți din China au călătorit 80 de kilometri sub un autobuz, în speranța că vor ajunge la părinții lor, care locuiesc în provincia Guangdong.

Cazul a adus în atenție situația copiilor lăsați în urmă de părinții care migrează din sate spre marile orașe, în căutarea unui loc de muncă. Copiii au fost dați dispăruți de un professor și au fost găsiți în aceeași zi ascunși sub un autobuz, într-o stație. Ei fac parte dintr-o familie săracă dintr-un sat situat în sudul provinciei Guangxi și încercau să ajungă în provincia Guandong, unde lucrează părinții lor, informează bbc.com.

Potrivit publicației Southern Morning Post, băieții ar avea „în jur de opt-nouă ani” și au fost descoperiți în urma unui control de securitate. „Copiii sunt foarte slabi, așa că s-au putut ascunde perfect”, a spus un angajat din domeniul securității, pentru publicația chineză.

Atunci cînd au fost chestionați, băieții au fost reticenți. În cele din urmă, autoritățile au decoperit că le lipseau mama și tatăl, astfel că au vrut să plece în căutarea lor. Cazul copiilor a stîrnit dezbateri intense pe rețelele de socializare. Astfel, fotografiile cu cei doi s-au răspîndit pe rețeaua socială Weibo, aducînd în atenția publică drama prin care trec copiii abandonați de părinți. „În prezent, în China sunt prea mulți copii tineri care sunt separați de părinții lor, de la o vîrstă fragedă. Cine are grijă de ei și cine găsește soluții la problemele lor?”, a scris un internaut.


Un altul a vorbit despre „o tragedie socială”, întrucît în China există aproximativ 10milioane de copii care au fost lăsați în urmă de părinții care au plecat în orașe, în căutarea unui loc de muncă. Mulți locuiesc cu bunicii sau chiar singuri. Cei doi băieți trăiau la o școală cu internat.

Ca urmare a incidentului, mulți utilizatori au criticat „Visul chinez”, concept popularizat în 2013 de președintele Xi Jinping, prin care își propune eradicarea sărăciei pînă în anul 2020. „Visul chinez nu presupune mai mult interes acordat acestor copii?”, a scris un internaut pe Weibo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?