Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

PAS a contestat ordonanța de neîncepere a urmăririi penale pe numele lui Plahotniuc

27 noi. 2017,, 16:31   Politică
3960 2

Maia Sandu, președinta PAS, a depus la Judecătoria Chișinău o contestație împotriva ordonanței procurorului de a refuza intentarea urmăririi penale pe numele lui Vlad Plahotniuc, comunică NOI.md.

Potrivit Maiei Sandu, în răspunsul dat de Procuratură s-a evidențiat „caracterul părtinitor și neobiectiv” în examinarea denunțului penal pe numele lui Vladimir Plahotniuc.

„Or, procurorul a audiat doar persoanele apropiate și colegii de partid ai celui în raport cu care s-a formulat denunțul și nu a audiat pe nimeni care ar fi putut să dea declarații împotriva acestuia. În plus, procurorul nu l-a audiat pe însuși Vladimir Plahotniuc, ceea ce, la fel, ridică probleme de credibilitate față de modul în care a fost examinat denunțul penal”, se arată în declarația PAS.

Membrii formațiunii au mai menționat că procurorul, în textul ordonanței a uitat în totalitate de conceptul de suveranitate care aparține în exclusivitate poporului și potrivit căruia nimeni nu poate exercita puterea de stat în nume propriu.

Menționăm că Procuratura Generală a examinat denunțul depus de Maia Sandu împotriva lui Vlad Plahotniuc și a constatat însă că acuzațiile aduse democratului sînt nefondate și, prin urmare, nu există temei pentru inițierea urmăririi penale. În răspunsul dat de Procuratură se menționează că nu s-a constatat niciun fel de imixtiune din partea lui Vlad Plahotniuc în activitatea Parlamentului, Guvernului sau a altor instituții de stat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?