X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Filip, deranjat de comentariul lui Dodon

27 noi. 2017,, 15:58   Politică
7831 24

Premierul Pavel Filip a condamnat declarația președintelui Igor Dodon pe marginea Summitului Parteneriatului Estic, desfășurat săptămîna trecută la Bruxelles, notează NOi.md.

Filip a calificat reacția lui Dodon drept una dezamăgitoare și populistă, după ce ultimul a declarat că Republica Moldova nu are nicio șansă de aderare la UE.

„Domnul Dodon se află în ultima perioadă mai mult în deplasări în Rusia și este posibil ca de acolo Summitul Parteneriatului Estic să se fi văzut total diferit. Sau poate tocmai succesul acestui eveniment l-a făcut să se simtă obligat să facă declarații manipulatoare, pentru a-i reduce impactul pozitiv”, de declarat Filip.

Șeful Executivului l-a acuzat pe Dodon de faptul că încearcă să creeze un conflict artificial între Republica Moldova și partenerii ei.

„Dacă președintele și-ar dori cu adevărat să facă ceva bun pentru Republica Moldova, ar trebui mai întîi să se oprească din denigrarea propriei ṭări, să renunțe la încercările disperate de a crea un conflict artificial între Republica Moldova și partenerii ei, fie că vorbim de UE, SUA, Federația Rusă sau alți parteneri. Cariera lui politică se sprijină strict pe geopolitică, însă viitorul Republicii Moldova se bazează pe proiectul nostru european de modernizare, susṭinut de majoritatea cetățenilor”, a continuat el.


Șeful statului a declarat astăzi că Summitul Parteneriatului Estic a confirmat caracterul iluzoriu al integrării europene și că Republicii Moldova se situează la coada preocupărilor UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?